Så förbannat gott att jag måste dela med mig av receptet
Nu har jag och barnen frossat i en alldeles ljuvlig jordgubbsefterätt. Så god att jag måste dela med mig av receptet.
Jordgubbstartar:
200 gram philadelphiaost
125 gram ricotta (läste fel så jag tog 250 g och det funkade ;-))
50 gram florsocker (icing sugar på engelska, ser ut som florsocker så jag chansar på den översättningen)
500 gram jordgubbar
50 gram amaretto kakor
Blanda ostarna och mosa i tio jordgubbar, lägg i en form, typ pajform, och låt stå i kylen i minst en timma. Före servering skiva och strö över resten av jordgubbarna, stöt kakorna i mortel och strö över. Ät och bara NJUT!
Jordgubbstartar:
200 gram philadelphiaost
125 gram ricotta (läste fel så jag tog 250 g och det funkade ;-))
50 gram florsocker (icing sugar på engelska, ser ut som florsocker så jag chansar på den översättningen)
500 gram jordgubbar
50 gram amaretto kakor
Blanda ostarna och mosa i tio jordgubbar, lägg i en form, typ pajform, och låt stå i kylen i minst en timma. Före servering skiva och strö över resten av jordgubbarna, stöt kakorna i mortel och strö över. Ät och bara NJUT!
Kommentarer
Postat av: Helene
Låter som nåt du ska severa på vin o fnisssss,=D/Kram!
Postat av: Lotta
måste ju testas!!
Postat av: Emma
Vad är amarettokakor? Man måste väl inte baka dem själv först...? Kan man ersätta dem med nåt om de inte finns här?
Postat av: Helene
Tja!
Amarettokakor är en mandelmarängkaka med amarettolikör i.Recept finns på www.alltommat.se.
Verkar inte allför svåra att baka o receptet är på 40st!Har kikat i min ICAbutik men inte hittat några färdiga,nån som vet?Fast det är ju gott med hembakt.../MVH Helene
Trackback