Ny Londonfavorit hittad

I dag var det så äntligen dags för "Laban, the little ghost" och London Film Festival. Vi tog tåget längre än vi brukar och hoppade av vid London Bridge. Där låg "the Dungeon" som är ett skräckkabinett, ett besök där får anstå till en annan gång. Vi tog en långt promenad längs Thames. Det var helt otroligt charmigt. Gick förbi ett fängelsemuseum - återkommer dit också vid senare tillfälle. Vid Gabriels Warf tog vi en sen lunch. Det var ett charmigt litet torg med restauranger och butiker. På ett ställe var en liten strand där killar gjorde fantastiska sandstatyer samtidigt som de drack Carlsberg. Passerade Shakespears Globe - även dit får vi återvända en annan gång, liksom till National Theatre, Tate med mera. Biografen där London Film Festival pågår var också imponerande. Det var totalt nio animerade filmer som visades varav fem svenska. Mest applåder fick den sista, av Johan Hagelbäck, jättekul.
När vi promenerade tillbaka så hade tidvattnet kommit och den lilla stranden var ett minne blott. Tänk att stå och göra så fantastiska konstverk och veta att vattnet kommer att spola bort det inom ett par timmar - inte konstigt att de tröstade sig med öl medan de arbetade.
Vi kommer att återvända till denna del av London både med och utan barn. Det var en helt annan atmosfär och ett lugnare och behagligare tempo än inne vid Oxford och Regent Street.

Kommentarer
Postat av: Anna

Man behöver oaser i livet att återvända till. Helt klart!



/Anna

2008-10-20 @ 08:13:04
URL: http://ordagranna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0