Fy fan - på ren svenska

I dag fick Lukas återigen spela match med A-laget och som han spelade, han var superduktig. Blev utvisad ett par gånger men det är lite dubbelt, han är så väldigt passiv ibland så det känns bra att han vågar ta i och utmana. Det får inte bli en dålig vana bara :-)

De mötte Lukas gamla lag Slough med deras läskiga tränare som bara låter de bästa vara med och som anser att vinna är viktigast, oavsett vilka metoder man måste ta till.

Målvakten i Lukas lag var väl inte den bästa men inte blir det bättre av att motståndarlaget ger honom stryk varje gång han lyckas ta en puck.

Inte är det bra hockey att slå och bråka med motståndarna, speciellt inte när segermarginalen blir tvåsiffrig. Vad ska bevisas liksom?

På slutet fick en kille i Slough matchstraff, han fick lämna isen. Och som han bar sig åt, slog klubban i plexiglaset, skrek åt domaren, kastade stora tunga saker omkring sig utanför isen och kom in flera gånger och vrålade elakheter.
Tror ni någon sa till honom, tror ni någon förälder reste på sig och gick ner och lärde gossen lite vett? Näpp, de såg det troligtvis som något bra.

På slutet blev det massa utvisningar och tjafs, motståndarlagets hemska tränare var vansinnig och när slutsignalen ljöd och de vunnit med 13-1 lämnade de isen utan att tacka motståndare, domare eller publik. De vägrade komma in när bästa spelare skulle utses.

Föräldrarna vrålade som värsta huliganklacken och tyckte att lagets beteende var alldeles topp... Tränaren vrålade otidligheter till allt och alla och stämningen var obehaglig.

För mig som kommer från ridsporten och där det på den låga nivå jag tävlat inte finns på kartan att man vrålar varken åt den ena eller andra så står jag helt förundrad. Möjligtvis att jag kanske gått och sparkat lite diskret på transporten någon gång, kanske - eventuellt.
Vad har dessa hockeyföräldrar missat? Vad har tränaren missat? Idrott ska vara roligt, alla ska göra sitt bästa för laget? Om man sedan också vinner, bra! Men man uppför sig inte som kompletta idioter, "skämmes tamej fan", hade jag lust att säga till föräldrarna, fast de hade ju inte förstått ändå.

Kommentarer
Postat av: ulrika

Jag var på hockeymatch förra veckan, DIF- HV. Män som sjunger renodlade hatsånger med helt otroliga texter och far ut med armarna regisserade av någon i förgrunden -jag tänkte på Hitler och hans nassar faktiskt. Vuxna män som och vrålar vad som helst rakt ut -ofta då deras små pojkar sitter bredvid.



Häromdagen möttes lagen igen. På nätet läste min man att HV:s fans stannade hemma av rädsla att bli misshandlade -de är i minoritet antalsmässigt. En DIF-are hade gjort ett inlägg om hur skönt det skulle vara att få slita en HV-fan i stycken och stampa ner dem i asfalten.



Ridsporten har sina rötägg -men de har inte tusentals organiserade grisar samtidigt på läktarna. Eller fotbollen förresten-hur beter sig publiken på de matcherna?

2010-04-25 @ 07:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0