Vad är viktigt egentligen

Nu har jag suttit och kollat världscuphoppning på FEIs webb-tv i ett par timmar. I tidningarna, på TV och på nätet kan vi läsa det "viktiga", hur snabbt red de, hur var underlaget, de sportsliga viktigheterna.
Men jag undrar vem som skriver artiklarna som svarar på mina frågor.

Varför hade arrangören på halva arenan, läktarplats alltså, en gräsmatta på väggen? På gräsmattan satt det fast blombuketter...

Vilka var det som applåderade så intensivt varje gång någon klarade trekombinationen? När kameran gick över publiken såg man mest trista affärsgubbar så min teori är: Antingen var applåderna förinspelade och någon spelade upp dem varje gång ett ekipage klarade trekombinationen felfritt. Eller så fick affärstristgubbarna instruktioner före, "för att det ska verka som om ni kan något om ridsporten och inte bara håller i pengarna så ska ni applådera om någon klara de tre grönvita hindren utan att riva, det är nämligen en SVÅR kombination".

Närmast banan stod det inte bara funktionärer utan även löst folk, en del lät barnen sitta med benen dinglande in på arenan. Andra rökte, hallå - disciplin TACK! Hur är de schweiziska ordningsreglerna på idrottsevenemang, vad gäller liksom?

Hur lång var schweizaren Niklaus S häst (hans efternamn är lika långt som hästen är lång), när frambenen hoppade sista hindret i trekombinationen var bakbenen fortfarande kvar över det första liksom.

Vem kom på idén med att ha en kock med på prisutdelningen? Han bar på en stor korg med morotsstavar som hästarna fick.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0