Livet på en pinne

22 timmar tog det. Resan från St Albans till Östra Tångerödsvågen, Tjörn, Sverige! Vi startade i fredags, ungar, make, katt, hundar och kusinbarn packade i bilen så styrde vi mot Dover och färjan till Dunkirke, felstavat?...

För att kunna stuva djuren i bilen för resa utomlands måste man först till veterinären. Där ges avmaskningsmedel medelst spruta in i blodet, ingen pasta i munnen eller tablett som trycks ner i svalget, nej otäck nål är det som gäller. Först var det coola Svens tur, inte ett pip, upp ur buren, i med sprutan, ner i buren igen.
Sedan var det Tures tur...
Upp på bordet, in med sprutan, skrik och ett rörelsemönster som kastade honom och oss omkring runt i rummet. Nålen trilla ut och Ture vråla och ålade sig. Veterinären satte nålen i låret på vrålande Ture som väl nere på golvet kasade sig fram med hjälp av frambenen. Den STORA nålen förlamade den stackars hunden. Den mycket unga veterinären såg förskräckt ut och tittade tveksamt på Vicky, en till?
Men Vicky satte sig på bordet, pep till och hoppade snällt ner. Ture är klen, så är det.

Färjan över engelska kanalen tar två timmar och där åts vår planerade middag. Konstig restaurang, de kallade maten buffé men om man tog mer än en rätt så kostade det extra, salladen kostade extra, smörpaketet till brödet, som också kostade extra, kostade extra. Peter och barnen gick först och bufféerfarenheten grävde ett djupt hål i Ps plånbok och jag och Linda kunde sedan göra "rätt" och därmed klara oss undan med lite lätt irritation över den konstiga restaurangen.

Sedan var det bilåkande från 19-tiden fram till 5 eller så. Frankrike, Belgien, Holland och Tyskland. Färja över till Danmark med lite frukost på båten. Jag körde genom Danmark till Helsingör och sedan var det färjan över till Helsingborg, Peter körde till Halmstad sedan körde jag sista biten. Vi tog en avstickare till Lerum för att lämna av Linda sedan styrde vi hem till Tjörn.

Här hemma stod svärföräldrarna och väntade med smörgåstårta, en trevlig överraskning. Lukas kompisar dök snabbt upp och Kicki och Mattias kom förbi. Jag och Peter var väl inte ett under av trevlighet, trötta som bara den. Peter sov middag en stund och sedan tog vi med Emil och hundarna till Mjölkeviken. Jag hoppade snabbt i det sköna vattnet och Vicky dök efter. Två gånger badade hon fast det är tveksamt om hon gillade det även om hon simmade rätt långt. Emil badade också och fiskade krabbor.

Lite senare kom Lexvik på besök och det blev pizzamiddag och senare promenad runt Höviksnäs då vi stötte på en del vänner, bland annat Emils bästis Alfred. De är så söta när de möts, det är som om de aldrig varit ifrån varandra. Goa underbara fantastiska gossar är de!

I dag vaknade jag tidigt och gick promenad med hundarna och sedan kaffe och en god bok. Har precis läst ut Tony Parsons "A man and a wife", kan varmt rekommenderas. Är väl rätt troligt att den heter "En man och en hustru" på svenska. Läste även Kajsa Ingemarssons "Bara vanligt vatten" (tack för boken Steve och Lena) nyligen och den kan jag också rekommendera!

Jag tror att Vicky gillar Sverige, hon gillar trädgården och det koppellösa livet! Emil älskar Sverige och Tjörn, det syns på hela honom, han liksom utstrålar lycka med hela kroppen! Nu ska jag ta lite mer kaffe och kanske ta mig till tappen och köpa GP, tjingeling pling på er och ha en underbar dag!!

Kommentarer
Postat av: Kim

Välkomna till Sverige!

Skönt att höra om uppskattning av svensk sommar - frånvaro ger alltid perspektiv.



Ha det gott hängselstropp!

skåre-kim

2010-07-25 @ 11:06:08
Postat av: Emma

Välkommen hem, kompis! Har tänkt på dig en massa gånger de senaste dagarna! Vi får höras snart! Kram!

2010-07-26 @ 18:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0