Roald Dahl

Den första planen var att gå och se Alice i underlandet men den gick inte på bio längre. Så planen ändrades, så här efteråt kan det konstateras att det var till det bättre.

Vi styrde kosan mot den söta lilla byn Great Missenden och Roald Dahl-museet. Det var ett litet men väldigt bra museum. Det fanns mängder med saker för barnen att göra så att de lärde om författaren genom att vara aktiva själva. De hade ett rum där barnen fick måla teckningar och där teckningarna sedan sattes upp och klädde väggar och tak. En jättemysig sagostund med mycket gapskratt blev det också. Så det kommer att bli återbesök, var så säkra!
Här är länkt till Roald Dahls museum.

Museicafét var fullproppat med folk, merparten barn, och därmed var också ljudnivån obehagligt hög. Vi bestämde oss för att försöka hitta någon mysig pub, och det gjorde vi verkligen. Solen tittade fram och vi satt ute och åt. Precis när vi var klara kom regnet. Jag åt en kanongod svamprisotto och Peter tog "Sunday roast". Emil? Pasta såklart!
Här åt vi!

När vi kom hem tittade vi på filmen "Fantastic Mr Fox" som Emil fick köpa i museibutiken.

Sammanfattningsvis har vi haft en alldeles underbar helg. Inget jobb, inga tider att hålla, bara lugnt och skönt och mysigt familjeliv. Så nu är batterierna laddade!

P.S. Lena och Steve, det är inte helt omöjligt att det blir ett andra besök på Annie Baileys pub när ni är här, känns som ett bra utflyktsmål! D.S.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0