Supergott

Min favoritkokboksförfattare har spottat ur sig ännu en kokbok, hur hinner karln?
Det är Jamie Oliver som denna gång gjort rätter som ska gå snabbt att tillaga, allt för att få folk att laga mer mat och äta mindre take-away och halvfabrikat.

Denna goda, tillsammans med andra godsaker, gjorde vi i helgen, kan rekommenderas!

Fylld focaccia:

En focaccia (stor)
en burk (ca 450 gram) inlagd röd paprika
1 tsk kapris (inlagd)
6 soltorkade tomater i olja
en handfull mixade marinerade oliver, både svarta och gröna (ta ur kärnorna!!)
1 färsk chilli
1 handfull körsbärstomater
3-4 cocktailgurkor
en liiten näve färsk mint
1/2 citron
riven parmesanost
jungfruolja

Gör så här:
Värm focaccian i ugn ca 15 minuter. Gör i ordning fyllningen: lägg paprikan, kaprisen, de soltorkade tomaterna, oliverna, chillin, cocktailgurkan och körsbärstomaterna på en skärbräda och hacka det och lägg det i en skål. Häll över lite jungfruolja och pressa över citronen, rör ihop.

Dela focaccian i två halvor och lägg på fyllningen på den undre, riv över rikligt med parmesan och lägg på "locket". Skär i fyrkanter och servera. FÖRBASKAT GOTT!!

Kommentarer
Postat av: Kim

har du något snajdigt Focaccia recept oxå?

hilsen

Kim

2010-11-29 @ 19:03:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0